Mi is ez a díj?

Az „Év intelligens vállalata” egy 2014-ben indult verseny, amelynek győztese kiérdemli az „Év intelligens vállalata” címet, melyet ezek után büszkén viselhet, kommunikálhat.

A Mensa a legmagasabb intelligenciájú emberek klubja, százezer taggal szerte a világon, amelyből több mint ezren Magyarországon élnek. Célunk az intelligencia népszerűsítése, az intelligenciára vonatkozó kutatások támogatása, valamint ösztönző közeg biztosítása tagjaink számára.

Ez a verseny is az intelligencia népszerűsítéséért született. A feladat egyszerű: a versenyben induló vállalatot képviselő csapat tagjainak a legmagasabb intelligenciaátlagot kell elérnie a két fordulóban. Ennek mérését a MensaHungarIQa végzi.

Miért érdemes elindulni a versenyen?

Ha Ön munkaadó…

…akkor azért, mert ezzel csak nyerhet. Ha az Ön vállalata lesz a legintelligensebb, esetleg 2., 3. helyezett, de akár csak a TOP10 egyike, akkor büszkén viselheti a jövőben az alábbi (aktuális évszámmal ellátott) emblémák egyikét.

Ha ez nem jönne össze, akkor is csak nyerhet, hiszen egy hivatalos IQ tesztet kitölteni jó szórakozás a kollégáknak, kiváló csapatépítő, és ha Ön megtiszteli a vállalat dolgozóit azzal, hogy versenyre bíztatja őket, ezzel az elhivatottságukat is erősítheti.

Nem kell tartania, hogy esetleg szégyenben marad. Nem publikáljuk a teljes sorrendet, csak legfeljebb a TOP10-et és az első három helyezettet.  Ha nem jön össze idén, talán majd jövőre!

Az is elképzelhető, hogy egyik-másik munkavállaló a teszt során a legmagasabb 2%-os IQ szintet éri el és ezzel lehetősége nyílik, hogy a Mensa tagja legyen. Ezzel is bátran büszkélkedhet a vállalat.

Sőt, amíg versenyben van, megajándékozzuk egy másik emblémával, mégpedig ezzel.

Ez az embléma azt jelképezi, hogy az Ön vállalata elindult a díjért, mert érzi magában az elismerés lehetőségét.

Ha Ön munkavállaló…

… akkor csak arra tudjuk bíztatni, vegye rá a megfelelő személyt a bal oldali hasáb elolvasására.

Szinte mindenkit foglalkoztat, hogy „vajon milyen magas lehet az IQ-m?”. Az interneten szinte soha nem találunk valódi IQ-tesztet – különösen nem ingyen – hiába állítja jó néhány oldal az ellenkezőjét (gyakran a kitöltés után kérve emelt díjas SMS-t az eredmény közlésének feltételeként). Ennek fő oka, hogy a komoly tesztek elkészítése – és különösen azok sztenderdizálása, amit országonként el kell végezni – rendkívül drága, általában több éves munkát igénylő folyamat, amelynek eredménye könnyen elveszítheti az értékét, ha nyilvánosságra hozva betanulhatóvá válik a megoldókulcs.

Míg a hagyományos teszteken mindenki ugyanazzal a fix kérdéssorral szembesül, a verseny első lépcsőjénél használt un. adaptív teszt esetében a véletlenszerűen kapott első feladat után mindenki a korábbi válaszaitól függően kapja a következő kérdést, mintegy személyre szabva egy egyedi IQ-tesztet az ő szintjének mérésére kalibrálva.

Akinek ez a szint jól sikerül, mehet a második megmérettetésre! A Mensa IQ-tesztjének kitöltése önmagában is egy izgalmas délutáni program, de ezután végre hivatalos, a világon mindenhol elismert oklevelet is kap eredményéről.

Csapatban pedig még izgalmasabb. Ugyan a teszteket szigorúan egyedül szabad csak megírni, de utána átbeszélni az élményt, esetleg együtt nyerésre vinni a céget és ezzel a legintelligensebb vállalatnál dolgozni, különösen jó szórakozás.

Egyet megígérünk – és ez a Mensa tesztek alapszabálya is – ,hogy az Ön személyes eredményéről csakis Önt, személyesen tájékoztatjuk. Sem munkatársai, sem a cégvezető nem ismerheti meg ezt, hiszen ez személyiségi jogokba ütközne.

A tesztek eredményeit a Mensa szakembere állapítja meg és ezáltal az Ön cégének eredményeit is ő összesíti majd. Vagyis Ön a személyes eredményét ismerheti meg, a vállalata pedig azt, hogy benne van-e a TOP10-ben vagy egyenesen dobogós helyezett lett.

Ha az Ön személyes eredménye az emberiség legjobb 2%-ba tartozik, akkor lehetősége nyílik belépni a Mensa HungarIQa Egyesületbe is! Ez egy remek csapat, ismerkedjen vele a Mensa hivatalos oldalán.

www.mensa.hu

Copyright 2018 Eventr. All rights reserved